Erdélyi tárkonyos leves gazdagon recept
60 perc
Az Erdélyi tárkonyos leves gazdagon hozzávalói:
4 db csirkeszárny (vagy kockára vágott csirkemell filé)
1 evőkanál disznózsír,1 fej vöröshagyma
2 -2 szál sárgarépa és petrezselyem
10 -15 dkg kifejtett zöldborsó
30 dkg csiperke gomba
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyemzöld
Ízlés szerint: só
csipetnyi őrölt bors
friss vagy szárított tárkonylevelek
1 db citrom leve.
Az Erdélyi tárkonyos leves gazdagon elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítva felszeleteljük. A csirkeszárnyakat megmossuk, és ketté vágjuk. A forró disznózsíron a sárgarépát a vöröshagymával együtt kissé megpirítjuk. Ha kész belerakjuk a csirkeszárnyakat és tovább pároljuk, majd pár perc múlva hozzáadjuk a petrezselymet is. Közben folyó vízben megmossuk a gombát, majd felszeleteljük és belerakjuk a párolódókhoz. Ha a gomba összeesik beleszórjuk a zöldborsót is. Ezután sózzuk, borsozzuk és friss vagy egy kiskanál szárított tárkonnyal fűszerezzük. Amikor minden megpuhult, meghintjük egy evőkanál liszttel és az egészet jól összekeverjük, majd felengedjük kb egy liternyi vízzel. Ha friss tárkonnyal fűszerezünk, akkor azt most adjuk hozzá. Aki szereti ha a leves savanykás, akkor az ízesítse citromlével (lehet korpaciberével, de ecettel is). Végül dúsíthatjuk tejföllel - vagy tejszínnel, - de ez el is maradhat. Végül újra felforraljuk, majd meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel és tálaljuk.
Az erdélyi tárkonyos raguleves igazi finomság és gyorsan elkészíthető.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. febr. 23. 11:10
Az erdélyi tárkonyos leves gazdagon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.