Igazi fokhagymás mézes csirke krumpliágyon recept


2személyre:
-6db csirkeszárny vagy 1 csirkemell filé
-4-5evőkanál méz
-3-4gerezd fokhagyma
-só,kakukkfű,bors,vegeta.kurkuma
-1-2kg krumpli
Az Igazi fokhagymás mézes csirke krumpliágyon elkészítési módja:
A krumplit megpucoljuk,karikára vágva rétegezzük egy mélyebb tepsibe,fűszerezzük ízlés szerint(kakukkfű,só,vegeta).Felengedjük vízzel,csak éppenhogy ellepje.A szárnyakat(vagy csíkokra vágott mellet)bedörzsöljük sóval/vegetával,borssal,kakukkfűvel.A mézbe belezúzzuk a fokhagymát,összekeverjük,majd bele dobáljuk a húst.(A legjobb ha pár órát áll a mézben a hús,de 10perc is elég!)Ezután a húsokat rásorakoztatjuk a krumpli tetjére és a maradék fokhagymás mézet rálocsoljuk a krumplira.Alufóliával letakarva puhára sütjük a krumplit és a húst.
Alufólia alatt magas fokozaton fél órát süssük majd levéve a fóliát még süssük amíg a víz el nem párolog a krumli alól.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: juhaszcsalad3, 2008. márc. 14. 11:28
Az igazi fokhagymás mézes csirke krumpliágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.