Gyors, házi pác húsokhoz recept
10 perc
A Gyors, házi pác húsokhoz hozzávalói:
Az alappácba:
-olaj
-só
-bors
-vöröshagyma
-fokhagyma
-mustár
-majoranna
Olaszos ízekhez:
-alappác
-oregano
-mustár helyett ketchup, vagy paradicsompüré
-rozmaring
-vagy bármilyen fűszer, ami a hússal jól megfér.
-maga a pácolni kívánt hús
(csirkeszárny, csirkecomb, csirkemell, sertéslapocka, sertéscomb )
A Gyors, házi pác húsokhoz elkészítési módja:
Egy tálba szórok sót, borsot, leöntöm olajjal. Vöröshagymát és fokhagymát pucolok, előbbit karikára vágom, utóbbit késsel kilapítom és beleteszem az olajba. Innentől szabad a vásár: mikor milyen kedvem van, mustár vagy ketchup következik. Mustár után majoranna, ketchup után oregano. A mustáros verzió nehezebben elegyedik, mintha kicsit zavaros lenne a pác, de akkor pont jó. Nagyon összekeverem, és jöhetnek a húsok. Mintha paníroznék, megáztatom minden oldalát a husinak és félreteszem. A maszatolás után jön egy önzáró zacskó, belefektetem a husikat és a maradék pácot ráöntöm. Jöhet egy kis masszírozás a zacsin keresztül. Beteszem a hűtőbe, és felhasználásig érlelem. Ha eljött az ő ideje, hústól függően tepsiben kevés olajjal, vagy kicsit több olajban a gázon kisütöm. Sosincs két egyforma íz, de eddig még mindig sikert könyveltem el.
Gyors pác lévén elég annyi idő is neki, amíg a köretet elkészítem, vagy a levest felteszem főni.
Ha nagyon gyorsan kell elkészülni, kevés balzsamecettel meg lehet pörgetni. Vigyázzunk, ne legyen túl karakteres az ecet, mert csak gyorsítónak és nem ízfokozónak akarjuk használni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cb686d99d2, 2010. jan. 21. 23:51
A gyors, házi pác húsokhoz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.