Tejfölös sonkás-gombás csirkeszárnyak recept
80 perc
A Tejfölös sonkás-gombás csirkeszárnyak hozzávalói:
-sonka
-gomba
-csirkeszárnyak
-só
-ételízesítő
-fokhagyma
-vöröshagyma
-1 nagy doboz tejföl
-trappista sajt
-liszt
-olaj vagy zsír
A Tejfölös sonkás-gombás csirkeszárnyak elkészítési módja:
Először is jól megtisztítjuk a csirkeszárnyakat,lesózzuk szépen elhelyezzük őket a tepsiben engedünk rá pici vizet és egy pici olajjal meglocsoljuk.Amíg ez szépen süldögél addig elő tudjuk készíteni a többi hozzávalót. A gombát apró cikkekre vágjuk(ízlés szerint) aprítunk egy kis vöröshagymát,fokhagymát amit olajban megpirítunk és hozzá tesszük a feldarabolt gombát.egy nagyon pici vizet adunk hozzá mert a gomba úgy is engedni fog és az éppen elég lesz hogy a végén legyen egy kis szaftja. Ízesítjük ízlés szerint majd puhára főzzük és a végén lisztel behabarjuk hogy közepesen sűrű legyen. Ha félig megpuhult a csirkeszárny akkor a gombát szépen elosztatjuk rajta a sonkát csíkokra vágjuk és ráhelyezzük vissza tesszük a fóliát és teljesen össze sütjük. Majd pedig ha már teljesen megpuhult a szárny akkor ráöntjük a tejfölt és reszelünk rá sajtot majd addig sütjük amíg aranybarnára nem sül. Köretként sült krumplit vagy salit ajánlok. Jó étvágyat!!:)))))
Szaft mindenképpen maradjon rajta mert utána ha meglocsoljuk vele még fincsibb lesz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: aida22, 2010. okt. 13. 15:24
A tejfölös sonkás-gombás csirkeszárnyak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.