Szambusza ahogy én csinálom recept
A Szambusza ahogy én csinálom hozzávalói:Orolt barany -
kecske -vagy csirke hus en csirket hasznaltam most.
350gr orolt csirke hus
1 hagyma
1 paradicsom
1 kisebb gerezd fokhagyma
olaj
so
bors
kiskanal paradicsompure
frissen vagot petrezselyemzold
vekony szambuszanak valo teszta amiben
felturom/nalunk ezt keszen lehet kapni papir vekonysagu es kb. 30 cm hosszu .
A Szambusza ahogy én csinálom elkészítési módja:
Aprora megvagom a hagymat es az olajon kicsit megfutattom kozben megvagom a paradicsomot kiskockakra es a fokhagymat kinyomom. Rateszem a hagymara a paradicsomot fokhagymat es ossze kavarom sozom borsozom. Par perc utann beleteszem az orolt csirkehust es ujra osszekavarom majd ala ontok egy kis vizet es lefodom addig amig el nem fo a viz rola mert addigra mar a hus is kesz. Ha mar lezartam es keszulok tolteni csak akkor teszem bele a frissen vagot petrezselyemzoldet igy nem fo ki az ize es guszta lesz. Neki allok turogetni haromszogu alaku kis taskakat csinalok es a vegen a tesztat benyomom az utolso tekercsnel igy nem bomlik ki. Nem olajban sutottem ki igy is nagyon finom de most a kedv ugy kerte ,hogy alul az elo melegitett sutobe tettem be.Epp csak megmaszatoltam az olajas kezemel a szambuszakat es beloktem sulni szep aranysargara.Vigyazztam es kukucsoltam nehogy oda kapjon/csak az egyik felet kentem meg.
Szoktam hazilag keszitett tesztaba is bele tenni hust es ugy sutni de legtobbszor a vekony teszta a nyero:))
Bo olajban is lehet sutni ugy is finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 0479c9ea94, 2010. okt. 6. 19:40
A szambusza ahogy én csinálom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.