Levesben egyben kifőtt töltelék recept


6 db száraz zsemle,6 egész tojás
2 nagyobb fej vöröshagyma
disznózsír vagy olaj,1 csokor petrezselyemzöld (vagy lestyánlevél)
só
bors ételízesítő.
A Levesben egyben kifőtt töltelék elkészítési módja:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Ehhez a vöröshagymákat apróra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük. A tűzről levéve belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet és langyosra hűtjük az egészet. Most a felvert egész tojások következnek sóval, borssal, és ételízesítővel, majd a zsemléhez adva Összekeverjük és pihentetjük. Főzőzacskóba (follpak ) tesszük a masszát és húslevesbe a főzési idő felénél. Néha fordítunk rajta, hogy teljesen átfőljön. Van aki csirkemájat is tesz bele. Mások nem főzik, hanem csirkemájas változatát sütik.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. márc. 11. 09:56
A levesben egyben kifőtt töltelék elkészítési módja és hozzávalói.