Tojásos hagymaleves recept
A Tojásos hagymaleves hozzávalói:1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 szelet szikkadt rozskenyér
2 db tojás
2 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors, késhegynyi őrölt paprika
A Tojásos hagymaleves elkészítési módja:
Az apróra vagdalt hagymát üvegesre párolom az olajon. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, az összemorzsolt szikkadt kenyeret és együtt tovább pirítom. Rászórom a pirospaprikát, a borsot, fölengedem 2 liter vízzel és megsózom. Kis lángon fél órát főzöm, majd pépesítem botmixerrel. Beleteszem a keményre főzött, kis kockákra vágott tojásokat és a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. márc. 10. 22:33
A tojásos hagymaleves elkészítési módja és hozzávalói.