Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Rizses krémleves recept

Rizses krémleves recept

A Rizses krémleves hozzávalói:
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
petrezselyemzöldje
10 dkg rizs
1 dl tej
só, őrölt bors


A Rizses krémleves elkészítési módja:
A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára sütöm, a pörcöket kiszedem egy kis tányérra. A visszamaradt zsíron megdinsztelem az apróra vagdalt hagymát, a szintén felaprított sárgarépát és fölengedem 1,5 liter vízzel. Sózom, borsozom. Beleszórom a megmosott rizst, és addig főzöm, míg minden hozzávaló megpuhul. Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a tejet, és ha szükséges még egy kis vizet és fölforralom. Tálalás előtt szórom rá a felaprított petrezselyemzöldet és a szalonnapörcöket.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A rizses krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook