Rizses krémleves recept
A Rizses krémleves hozzávalói:5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
petrezselyemzöldje
10 dkg rizs
1 dl tej
só, őrölt bors
A Rizses krémleves elkészítési módja:
A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára sütöm, a pörcöket kiszedem egy kis tányérra. A visszamaradt zsíron megdinsztelem az apróra vagdalt hagymát, a szintén felaprított sárgarépát és fölengedem 1,5 liter vízzel. Sózom, borsozom. Beleszórom a megmosott rizst, és addig főzöm, míg minden hozzávaló megpuhul. Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a tejet, és ha szükséges még egy kis vizet és fölforralom. Tálalás előtt szórom rá a felaprított petrezselyemzöldet és a szalonnapörcöket.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. márc. 7. 12:34
A rizses krémleves elkészítési módja és hozzávalói.