Karfiol felfújt recept
A Karfiol felfújt hozzávalói:1 nagyobb fej karfiol (kb.80 dkg)
3 tojás
10 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
3 csapott evőkanál liszt
só
a tál kikenéséhez olaj
A Karfiol felfújt elkészítési módja:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A tojássárgákat simára keverjük a liszttel, a puha vajjal, a reszelt sajttal, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, beleterítjük a karfiolt, ráöntjük a tojásos masszát, és forró sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. márc. 5. 20:29
A karfiol felfújt elkészítési módja és hozzávalói.