Kelt mákos, diós kifli kenyér sütőgép segítségével recept
A Kelt mákos, diós kifli kenyér sütőgép segítségével hozzávalói:Tésztához:
3,5 dl jó meleg tej, de nem forró,
10 dkg margarin fel darabolva,
3 tojás sárgája,
1 csg. vaníliás cukor,
2 evőkanál cukor,
50 dkg finomliszt./kb.fele liszt, egy nagyobb csipet só, másik fele a liszt./
1 narancs, vagy citrom reszelt héja,
2,5 dkg élesztő szét morzsolva,
erre egy csapott kanál cukor.
Mák és dió töltelék:
azonos recept szerint készül:
20 dkg mák, vagy dió darálva,
l5 dkg cukor,
1 db citrom reszelt héja,
5 dkg mazsola.
1,5 dl forró tejjel öntök rá.
A Kelt mákos, diós kifli kenyér sütőgép segítségével elkészítési módja:
Ilyen sorrendben a tésztához valókat,a kenyér sütőgépbe tenni. Olyan programot kell választani, ami nem süt, nekem 1óra 30perc./Tészta/ Amikor meg kelt,ki veszem és még át gyúrom. Két fele veszem, ki nyújtom, és 8-8 db négyzetre vágom, ezeket meg töltöm, fel csavarom kifli alakúra, tepsire helyezem.Tetejét én cukros langyos vízzel sütés előtt meg kenem.Be kapcsolom a sütőt, és be teszem a tepsit, ott szépen meg kel, a következő adag, már mehet a forró sütőbe.
Lehet tölteni, mákkal, dióval lekvárral stb.A kiflik elég nagyok, lehet kisebbre is készíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csibiusz, 2008. máj. 10. 19:45
A kelt mákos, diós kifli kenyér sütőgép segítségével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.