Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Bajorsült recept

Bajorsült recept

A Bajorsült hozzávalói:
75 dkg sertés, pulyka vagy baromfimell
1/2 kg burgonya
3-4 db nagyobb fej hagyma
3 dl tejfel
2 dl tej
6 dkg olvasztott zsír, vagy olaj
só ,
bors,
piros paprika
zsír a tepsi kikenéshez


A Bajorsült elkészítési módja:
A fel szeletelt húsokat kevés zsiradékon rózsaszínűre hirtelen át sütjük, a nyers burgonyát karikákra vágjuk. Egy tűzálló tálat vagy tepsit zsírral ki kenek, a burgonya felét el terítem, kevés sóval meg szórom. Rá helyezem a besózott hús szeleteket, a karikára vágott hagymát, meg locsolom a tejfel, tej, kevés só, bors, olvasztott zsír, piros paprika keverék felével. A burgonya másik felével betakarom, rá öntöm a meg maradt keveréket és sütőben fedő alatt meg sütöm. Ez kb. 1 óra közepes hőmérsékleten.amikor a burgonya puha, akkor fedő nélkül pirítom meg 10-15 percig.

Lehet több burgonyával is, de akkor több tej, és tejfel kell hozzá. Tejszín sem rontja el.


Kategória: Egytálételek receptjei


A bajorsült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook