Cigány lecsó másképpen recept
60 perc
A Cigány lecsó másképpen hozzávalói:
l/2 kg oldalas
2 db közepes vöröshagyma
1,2 kg édes káposzta fej
4-5 db nagyobb paprika
4-5 db nagyobb paradicsom
Paprika krém, egy fél kanálnyi,vagy por paprika.
Két három evőkanál olaj, vagy ennek megfelelő zsiradék.
fűszerek: só, köménymag, majoránna, fokhagyma, bors, Knorr delikát stb. ízlés szerint.
Erős paprika, vagy paprika krém.
A Cigány lecsó másképpen elkészítési módja:
A hagymát felszeletelem, és kevés zsiradékon meg dinsztelem. A feldarabolt oldalast /mint pörköltnek/ ráteszem, és sütöm, kevés vizet hozzáadva részletekben, félig megfőzöm. Teszek rá a fent felsorolt fűszerek közül, só, fokhagyma, bors. A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágom, és ráteszem, aztán jöhet a paradicsom, én legutóbb egy hámozott paradicsom konzervet tettem bele, és a köménymag, só, majoránna. delikát, kevés vizet ráöntök, nem kell hogy ellepje, csak kb félig érjen, a paradicsommal együtt. Lefedem, és többször megkavargatom, főzöm, amíg a káposzta, hús, meg nem puhul. Ekkor már majdnem a zsírjára lesül, és most teszem hozzá a paprikát, még ezzel sütögetem, amíg megpuhul.Ez nagyon rövid idő. Amikor kész, lehet erős paprikával ízesíteni aki szereti, akkor az igazi, ha legalább egy picit csíp.
Lehet több zsiradék is, én keveset használok, meg az oldalasból is sül ki valamennyi.
A gyerekek miatt, meg akik nem szeretik, ízesítem utólag az erős paprikával, aki kér.
Ha esetleg mégis maradna alatta több lé, akkor bele lehet tenni egy pörkölt kockát, az besűríti.
Ez a mennyiség négy kisebb étkű embernek elég, vagy három közepesnek.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: csibiusz, 2009. aug. 20. 12:18
A cigány lecsó másképpen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.