Habos mákos Ilitől. recept


Tésztához:
40 dkg liszt
16 dkg zsír
5 dkg cukor
1 csg sütőpor
4 tojássárgája
csipetnyi só
kevés tej
Töltelékhez:
20 dkg őrölt mák
20 dkg cukor
6-8 db közepes alma
1 db.citrom héja
Tetejére:
4 db tojásfehérje
20 dkg cukor
A Habos mákos Ilitől. elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrom annyi kevés tejjel, hogy nyújtható legyen. Tepsinagyságúra nyújtom, beleteszem a tepsibe, és rá teszem a mák tölteléket, amibe az almát belereszelem, meg a citromhéjat is. Megsütöm majdnem készre, és a tetejére ráteszem a cukros habot, és visszateszem a sütőbe. A habot még szárítom alacsony hőfokon.
A töltelék a reszelt almától lágy kenhető lesz.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: csibiusz, 2009. máj. 11. 21:02
A habos mákos ilitől. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.