Tonhalas tészta recept
20 perc
A Tonhalas tészta hozzávalói:
2 konzerv tonhal
penne tészta (1 zacsi=50 dkg)
1 zacskó habtejszín (folyékony)
2-3 gerezd fokhagyma
citromlé
só
fehérbors (de lehet fekete is)
bazsalikom
oregáno
igény szerint bármilyen reszelt sajt (elhagyható)
A Tonhalas tészta elkészítési módja:
A tésztát felteszem főni, közben elkészítem a szószt egy akkora lábasban, amiben elfér a tészta is majd. A tonhalakról a lábasba lecsöpögtetem az olajat, ha nem elég, még teszek hozzá egy picit. Picit megfuttatom a fokhagyma-nyomón átpréselt fokhagymát, belekeverem a halat, átforrósítom, majd jöhetnek a fűszerek ízlés szerint. Utána bele a tejszínt, azzal az egészet felforralom, rottyantom egy párat (kicsit sűrüsődik), és mikor kész, citromlével ízesítem (lehet igazi citrom, de citromlé is jó). Mikor kész a tészta, az egészet összekeverem, reszelt sajttal tálalom.
Ha nagyon híg lesz a szósz (tejszínfüggő), akkor étkezési keményítővel szoktam rajta segíteni.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Aville, 2009. máj. 8. 20:10
A tonhalas tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.