Paradicsomos zöldbab recept


- fél kg zöldbab (én sárgából szoktam)
- 1 nagy paradicsompüré konzerv
- 1 tk étkezési keményítő
- olaszos fűszerkeverék (v. ízlés szerint fűszerek, bazsalikom, oregánó, bors, fokhagymasó)
- ételízesítő
- kevés folyékony édesítő (el is maradhat)
A Paradicsomos zöldbab elkészítési módja:
A zöldbabot kevés ételízesítős vízzel kb. 10-12 perc alatt puhára főzöm. (ha túl sok lesz a leve, akkor én le szoktam önteni belőle). Közben az étkezési keményítőt elkeverem egy kevés vízzel (néha tejszínnel szoktam), és a paradicsompürét beízesítem a fűszerekkel, kevés folyékony édesítővel. Ráöntöm a paradicsomos kutyulékot a babra, kicsit kevergetem, majd hozzáöntöm az étkezési keményítőt. Én a végén még megszórom egy kis extra bazsalikommal, oregánóval. :)
Sovány sajttal, tejföllel tálalom. Szerintem nagyon jó vacsorára.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: a9338a7669, 2009. márc. 27. 08:58
A paradicsomos zöldbab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.