Svéd gombasaláta recept


30 dkg gomba (konzerv, ebben az esetben jobb mint a friss)
5 dkg vöröshagyma
6 dkg olaj
4 dkg paradicsompüré
1 dl fehérbor
1 db babérlevél
1 reszelt citrom héja kevés citromlé
1 kis csokor petrezselyem
A Svéd gombasaláta elkészítési módja:
A gombát leszeljük. A hagymát finomra kockázzuk, az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát és a paradicsompürét. A fűszerekkel ízesítjük, és lassú főzés mellett lassan hozzáadjuk a bort. Ha nem elég pikáns, citromlevet adhatunk hozzá. A végén finomra vágott petrezselyemmel összeforraljuk. Jó étvágyat!
Mindenféle húsokhoz, zöldségekhez fenséges, de magában fogyasztva is isteni!!!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Shephard, 2006. júl. 27. 15:58
A svéd gombasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.