Főtt marhahús zöldkörettel recept
A Főtt marhahús zöldkörettel hozzávalói:80 deka marhafartő ( színhús )
fél kiló marhacsont,
15 deka petrezselyemgyökér,
20 deka zeller,
60 deka kelkáposzta,
20 deka karalábé,
50 deka karfiol,
30 deka zöldbab,
só,
vöröshagyma,
1 cikk fokhagyma,
paradicsompüré-konzerv,
egész bors,
ecetes torma,
petrezselyem zöld.
A Főtt marhahús zöldkörettel elkészítési módja:
A húst és a csontokat jól megmosva, húslevesnek tesszük fel. Megsózzuk, borsozzuk. 1 órai főzés után, szokásos módon zöldségeljük, de sárgarépa nélkül. A karfiolt és zöldbabot külön-külön edényben főzzük meg úgy, hogy egyszerre puhuljon meg a húslevessel. A zöldségelés után 1 kávéskanálnyi paradicsompürét teszünk bele, utána ízesítjük és mérsékelt tűzön fedővel lefedve puhára főzzük. Tálaláskor a húst felszeletelve tálra rakjuk és tetszetősen feldarabolt, főtt zöldségekkel körülrakjuk. Mellé tesszük a zöldbabot és a karfiolt is. Megöntözzük kevés húslevessel, megszórjuk finomra vágott petrezselyem zölddel, és forrón tálaljuk. Külön tálkán ecetes tormát adunk hozzá. Ha bizonyos mennyiségű szénhidrát fogyasztása megengedett, akkor zsemlye helyett 1-1 darab főtt burgonyát is adhatunk a főzelék mellé. A húslevest lezsírozzuk, személyenként 1-1 tojás sárgája betéttel a főtt marhahús előtt tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. febr. 23. 21:02
A főtt marhahús zöldkörettel elkészítési módja és hozzávalói.