Kevert túrófánk recept
20 perc
A Kevert túrófánk hozzávalói:
25 dkg túró
3 egész tojás
1 kispohár tejfel
25 dkg liszt
1/2 csg sütőpor
csipet só
A Kevert túrófánk elkészítési módja:
A túrót összetöröm, tojásokkal, tejfellel alaposan összekavarom. Liszttel összekeverem a sót, sütőport, és a túrós masszához öntöm, csomó mentesre kavarom, és pihentetem egy kicsit. Bő, két-három ujjnyi forró olajba kanállal nagyobb diónyi gombóckákat szaggatok, szép pirosra megsütöm. Még melegen vaníliás cukorral megszórom, vagy savanykás lekvárt adunk hozzá.
Duplájára megnőnek, és az olajban maguktól is megfordulnak, ezért egyszerre keveset kell bele tenni.
A masszát el lehet készíteni sokkal hamarabb, mint ahogy sütnénk.
Nagyon kiadós, és finom, könnyű a tésztája.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csibiusz, 2009. jan. 13. 20:51
A kevert túrófánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.