Almás, krémes sütemény recept


Tészta:
kb.50 dkg liszt
20 dkg zsír vagy 25 dkg Rama margarin
20 dkg cukor
1 sütőpor
1 kispohár tejföl
3 tojás sárgája
Alma töltelék:
5-6 db almát lereszelünk
10 dkg cukor
mokkás kanál őrölt fahéj
15 dkg Rama margarin
Krém:
1 lit. tej
2 cs .vaniliás pudingpor
10 dkg cukor
4 evőkanál liszt
25 dkg Rama margarin
Az Almás, krémes sütemény elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle gáztepsiben. Az almát az ízesítőkkel megpároljuk és a végén adjuk hozzá a margarint. A krémet megfőzzük végül ha langyosra hült hozzáadjuk a margarint. Végül, tésztalap- a krém fele- alma - a krém másik fele- tésztalap sorrendben készítjük készre a süteményt.
A legjobb , ha 2 napot áll, jól összepuhul, szépen szeletelhető.
Frissen nagyon törik a tésztalap.
Nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: judit47, 2008. dec. 11. 13:20
Az almás, krémes sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.