Irénke kefires sütije recept


3 db tojás
1,5 bögre ( 2,5 dl - es) kristálycukor
3/4 bögre olaj
1 kispohár kefir
3 bögre liszt
1 sütőpor
csipet só 3-4 evőkanál víz
gyümölcs a tetejére
Az Irénke kefires sütije elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, belekeverem az olajat, kefirt, majd a sütőporral elkevert lisztet, csipet sót. ha nem elég lágy, 3-4 evőkanál vízzel lazítom. Közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral és beleöntöm, a tetejére bármilyen gyümölcsöt szórhatunk.
Lehet ízesíteni kakaóval, fahéjjal, szegfűszeggel, dióval.
Nagyon egyszerű és gyors alaptészta
Közepes hőmérsékleten sütve kb 45 perc.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kuckuli0820, 2009. ápr. 10. 23:31
Az irénke kefires sütije elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.