Csokoládés epertorta recept
120 perc
450 kcal
26 gramm
45 gramm
30 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg barna cukor
1 cs vaníliás cukor
4 tojás
5 dkg kakaó
1 cs sütőpor
2,5 dl tej
csipetnyi só
krém:
50 dkg eper
3 dl tejszín
3 evőkanál gyümölcslekvár ( ribiszke vagy eper )
1 cs vaníliás cukor
1 cs habfixáló por
2 evőkanál porcukor
A Csokoládés epertorta elkészítési módja:
A tészta elkészítéséhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sót. Rászórjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ráöntjük a tejet és összedolgozzuk. A tésztát kivajazott kerek sütőformába öntjük és kisütjük 180 fokon. Nem kell a sütőt előmelegíteni, kb egy óra a sütési ideje. Mikor kihült, keresztbe ketté vágjuk. Az alsó részét megkenjük a gyümölcslekvárral. A megmosott eper egy negyedét díszítéshez félre tesszük, a többit nagy darabokra szétnyomkodjuk villával. A krém elkészítéséhez a tejszínt félig fölverjük, hozzáadjuk a habfixáló port, a víníliás cukrot és a cukrot. Így verjük kemény habbá. Az összenyomkodott epret belekeverjük. A krémünk felét rákenjük a gyümölcslekváros tortalapra, ráhelyezzük a másik lapot és ezt is bekenjük a maradék krémmel. Két órára betesszük a hűtőbe. Mikor tálaljuk, a maradék félbevágott eprekkel kidíszítjük.
A krémbe az epret ne törjük túlzottan össze, mert akkor sok levet enged.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. jan. 13. 14:24
A csokoládés epertorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.