Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Kakaós fahéjas csiga mazsolával recept

Kakaós fahéjas csiga mazsolával recept

Elkészítési idő 100 perc

A Kakaós fahéjas csiga mazsolával hozzávalói:
40 dkg liszt
5 dkg margarin
2 tojás
1 dl langyos cukros tejben élesztő felfuttatva

töltelék:
10 dkg cukor
20 dkg nargarin
4 evőkanál kakaópor
1 evőkanál fahéj
10 dkg mazsola


A Kakaós fahéjas csiga mazsolával elkészítési módja:
A lisztben elmorzsoljuk a nargarint, a tojást és a kovászt. Megkelesztjük 30 percig és kinyújtjuk újnyi vastagra. Megkenjük a töltelékünkel, amit a cukor, margarin, kakaó és fahéj kikavarásából kaptunk. Megszórjuk a mazsolával, feltekerjük szorosan és újnyi szeletekre vágjuk. A tepsibe úgy tesszük hogy ne érjenek egymás mellé és kisütjük 180 fokon. A lisztben elmorzsoljuk a nargarint, a tojást és a kovászt. Megkelesztjük 30 percig és kinyújtjuk újnyi vastagra. Megkenjük a töltelékünkel, amit a cukor, margarin, kakaó és fahéj kikavarásából kaptunk. Megszórjuk a mazsolával, feltekerjük szorosan és újnyi szeletekre vágjuk. A tepsibe úgy tesszük hogy ne érjenek egymás mellé és kisütjük 180 fokon.

Lehet közben tejjel locsolgatni. Kétszer locsoltam.
Nekem 30 db lett belőle.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A kakaós fahéjas csiga mazsolával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook