Kakaós fahéjas csiga mazsolával recept
100 perc
A Kakaós fahéjas csiga mazsolával hozzávalói:
40 dkg liszt
5 dkg margarin
2 tojás
1 dl langyos cukros tejben élesztő felfuttatva
töltelék:
10 dkg cukor
20 dkg nargarin
4 evőkanál kakaópor
1 evőkanál fahéj
10 dkg mazsola
A Kakaós fahéjas csiga mazsolával elkészítési módja:
A lisztben elmorzsoljuk a nargarint, a tojást és a kovászt. Megkelesztjük 30 percig és kinyújtjuk újnyi vastagra. Megkenjük a töltelékünkel, amit a cukor, margarin, kakaó és fahéj kikavarásából kaptunk. Megszórjuk a mazsolával, feltekerjük szorosan és újnyi szeletekre vágjuk. A tepsibe úgy tesszük hogy ne érjenek egymás mellé és kisütjük 180 fokon. A lisztben elmorzsoljuk a nargarint, a tojást és a kovászt. Megkelesztjük 30 percig és kinyújtjuk újnyi vastagra. Megkenjük a töltelékünkel, amit a cukor, margarin, kakaó és fahéj kikavarásából kaptunk. Megszórjuk a mazsolával, feltekerjük szorosan és újnyi szeletekre vágjuk. A tepsibe úgy tesszük hogy ne érjenek egymás mellé és kisütjük 180 fokon.
Lehet közben tejjel locsolgatni. Kétszer locsoltam.
Nekem 30 db lett belőle.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. jan. 10. 19:02
A kakaós fahéjas csiga mazsolával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.