Köménymagos kifli recept
A Köménymagos kifli hozzávalói:tésztához :
- 75 dkg liszt
- 1 kk cukor
- kb.: 6 dl langyos tej
- 5 dkg élesztő
Töltelék:
- 30 dkg margarin
- 1 ek só
- 3-4 kk őrölt kömény( ízlés szerint)
A Köménymagos kifli elkészítési módja:
Felfuttatom az élesztőt a cukorral és egy pici tejjel.Amikor jó többi hozzávalóval együtt közepes keménységű tésztát gyúrok.Kelesztem.Kb fél órát.Hamar meg kel. A margarint a sóval és a köménnyel kikeverem.A megkelt tésztát kinyújtom lekenem a sós köményes margarinnal majd 24 egyforma négyzetre felvágom.Az egyik csücskétől kezdve feltekerem és kifli formára hajlítva, sütőpapíros tepsibe teszem.Úgy raktam a tepsibe hogy 3X4 így 2 tepsibe fért be ez a mennyiség.2 tojássárgáját 1 ek vízzel elkeverek és ezzel kenem le a tetejét.Lehet díszíteni köménymaggal.10 percig még kelesztem és előmelegített sütőben sütöm.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. júl. 8. 20:36
A köménymagos kifli elkészítési módja és hozzávalói.