Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Boszorkánypogácsa (Kata-féle) recept

Boszorkánypogácsa (Kata-féle) recept

A Boszorkánypogácsa (Kata-féle) hozzávalói:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 55 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 1 tojásfehérje
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 kk. szódabikarbóna
- 10 dkg durvára vágott dió
- lekvár


A Boszorkánypogácsa (Kata-féle) elkészítési módja:
A margarint a porcukorral kihabosítom.Amikor már eléggé kihabosodott a tojássárgájákat egyesével hozzákeverem.Reszelt citromhéjjal,és a vaníliás cukorral ízesítem.Majd hozzákeverem a szódabikarbónás lisztet.Diónyi golyókat formálok belőle.Nekem 48 darab lett ebből a mennyiségből.A golyók tetejét belemártom a tojásfehérjébe és megforgatom a durvára vágott dióban.Sütőpapírral bélelt tepsire teszem nem túl közel egymáshoz és a közepébe az ujjammal mélyedést nyomok.Előmelegített sütőben megsütöm.Mikor kész a mélyedésekbe lekvárt teszek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A boszorkánypogácsa (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook