Boszorkánypogácsa (Kata-féle) recept
A Boszorkánypogácsa (Kata-féle) hozzávalói:- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 55 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 1 tojásfehérje
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 kk. szódabikarbóna
- 10 dkg durvára vágott dió
- lekvár
A Boszorkánypogácsa (Kata-féle) elkészítési módja:
A margarint a porcukorral kihabosítom.Amikor már eléggé kihabosodott a tojássárgájákat egyesével hozzákeverem.Reszelt citromhéjjal,és a vaníliás cukorral ízesítem.Majd hozzákeverem a szódabikarbónás lisztet.Diónyi golyókat formálok belőle.Nekem 48 darab lett ebből a mennyiségből.A golyók tetejét belemártom a tojásfehérjébe és megforgatom a durvára vágott dióban.Sütőpapírral bélelt tepsire teszem nem túl közel egymáshoz és a közepébe az ujjammal mélyedést nyomok.Előmelegített sütőben megsütöm.Mikor kész a mélyedésekbe lekvárt teszek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. júl. 7. 20:33
A boszorkánypogácsa (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.