Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Egér falatok (Kb. 20 darab) recept

Egér falatok (Kb. 20 darab) recept

Az Egér falatok (Kb. 20 darab) hozzávalói:
Tésztához:

500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
200 ml langyos tej
1 kávéskanál só
100 g lágy vaj vagy margarin
3 tojás (közepes méretű)

Díszítéshez:

1 tojás (közepes méretű)
40 földimogyoró

Töltelék:

1-2 salátalevél
1-2 retek
1-2 paradicsom
2-3 szelet sajt


Az Egér falatok (Kb. 20 darab) elkészítési módja:
Előkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A tésztát kb. 6 cm vastag hengerré formázzuk, és azonos méretű szeletekre vágjuk. Egy tészta adagot félreteszünk. A többit golyóvá, majd csepp alakúvá formázzuk, és az előkészített tepsibe helyezzük. A félretett tésztából megformázzuk az egérkék farkát, és a testhez illesztjük. A tojást felverjük, a tésztát megkenjük vele, majd egy–egy fél mogyorószemet nyomunk a tésztába, ezzel megformázva az egérkék szemét. Sütés előtt kb. 20 percig a tésztát pihenni hagyjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 4-5 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 15 perc A megsült egérkéket egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és ízlés szerint friss zöldségekkel töltjük.

Tipp:

Édes falatokat is készíthetünk. Ehhez adjunk 80 g porcukrot, 1 teáskanál Dr. Oetker citrom Aromát, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukrot a hozzávalókhoz, és így készítsük el a tésztát. A mogyorószemek helyett használhatunk mazsolát az egér szemeinek kialakításához. A töltelékhez 1 tasak vaníliaízű Dr. Oetker Aranka Krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint 300 ml tejjel elkészítjük. A kihűlt tésztát félbevágjuk, és a krémmel megtöltjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


Az egér falatok (kb. 20 darab) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook