Tojásos-padlizsános lecsó recept
A Tojásos-padlizsános lecsó hozzávalói:-1 kg érett paradicsom
- 1 db padlizsán
- 1 kg paprika
- 2 fej hagyma
- 10-12 db tojás
ízlés szerint:
- sajt
- fokhagyma
- só
- bors
- olaj
A Tojásos-padlizsános lecsó elkészítési módja:
A padlizsánt megpucoljuk és nagyobb kockákra (vagy vastagabb karikákra) vágjuk. A hagymát felaprózzuk, a paprikát csíkokra vágjuk, és egy teflon serpenyőben vagy edényben, kissé megsózva, kevés olajon megpároljuk. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. Amikor a paprika kissé megpuhult (nem teljesen!), hozzáadjuk a padlizsánt, amit kicsit hagyunk főni (nagyon hamar szétmegy), majd a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a többihez. Rátöltjük a tojást és belevágjuk a fokhagymát. Addig hagyjuk, míg a tojás rántottaszerű lesz benne, ekkor rászórjuk a sajtot és forrón tálaljuk - de hidegen is nagyon finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. aug. 21. 08:16
A tojásos-padlizsános lecsó elkészítési módja és hozzávalói.