Hercegnőburgonya sajttal gazdagítva recept
A Hercegnőburgonya sajttal gazdagítva hozzávalói:50 dkg rózsaburgonya
15 dkg reszelt trappista sajt
1 dl tejszín
3 tojás sárgája
só
őrölt fehérbors
gyömbér
szerecsendió
A Hercegnőburgonya sajttal gazdagítva elkészítési módja:
A krumplit meghámozom, felkockázom, sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, burgonyanyomóval áttöröm. Hozzáadom a reszelt sajtot, a tejszínt, a vajat és a fűszereket, villával alaposan összedolgozom, ízlelem, ha kell, utána fűszerezem. A burgonyapüré szerű masszát habzsákba töltöm, sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomok belőle. 200-210 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.Recept: Nanasnani
Frissen, melegen tálalom sültek, párolt húsok, de halak köreteként is kiváló.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. aug. 19. 08:12
A hercegnőburgonya sajttal gazdagítva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.