Penne zöldséges-tejszínes szósszal recept
A Penne zöldséges-tejszínes szósszal hozzávalói:1 közepes cukkini
4-5 szál zsengébb sárgarépa
3 dl tejszín
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
étolaj
só
ételízesítő
A Penne zöldséges-tejszínes szósszal elkészítési módja:
A penne tésztát kb. 3 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk (nem baj, ha nem egyenletes). Ezután felöntjük vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük. A szószhoz a zöldségeket meghámozzuk, a cukkinit felkockázzuk, a sárgarépát karikákra vágjuk. A felkockázott vöröshagymát olajon egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Kicsit hagyjuk a zöldségeket is pirulni (kb. 5 perc), közben kevergetjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Lefedjük, és puhára pároljuk, időnként megkeverjük. Ha nagyjából elfőtte a levét, a tejszínt egy evőkanál liszttel simára keverjük, és folyamatos keverés közben a zöldségekhez adjuk. Zúzott fokhagymával ízesítjük, picit összeforraljuk a tejszínnel. A tésztát tányérakra tesszük, és a szószt rákanalazzuk. Ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. aug. 17. 08:00
A penne zöldséges-tejszínes szósszal elkészítési módja és hozzávalói.