Tárkonyos tökfőzelék joghurttal recept
A Tárkonyos tökfőzelék joghurttal hozzávalói:1 zsenge spárgatök (kb. 75 dkg-os)
1 evőkanál olívaolaj
2 teáskanálnyi tárkony
1 fej főzőhagyma
1 gerezd fokhagyma
37,5 dkg natúr joghurt
só
bors
fehérborecet ízlés szerint
A Tárkonyos tökfőzelék joghurttal elkészítési módja:
A hagymát apró kockákra vágom, a tököt almareszelőn lereszelem, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. A hagymákat az olajon üvegesre pirítom, rádobom a szárított tárkonyt, összekeverem, beleteszem a tököt, fűszerezem sóval és borssal. Kb. 10 perc alatt majdnem puhára párolom. Végül belekeverem a joghurtot és az ecetet. A kész főzeléket apróra vágott vagy szárított petrezselyemmel megszórva tálalom. Tanácsok: Akik nem szeretik kaprosan a tökfőzléket, érdemes kipróbálniuk
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. aug. 15. 07:57
A tárkonyos tökfőzelék joghurttal elkészítési módja és hozzávalói.