Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Tárkonyos tökfőzelék joghurttal recept

Tárkonyos tökfőzelék joghurttal recept

A Tárkonyos tökfőzelék joghurttal hozzávalói:
1 zsenge spárgatök (kb. 75 dkg-os)

1 evőkanál olívaolaj

2 teáskanálnyi tárkony

1 fej főzőhagyma

1 gerezd fokhagyma

37,5 dkg natúr joghurt



bors

fehérborecet ízlés szerint


A Tárkonyos tökfőzelék joghurttal elkészítési módja:
A hagymát apró kockákra vágom, a tököt almareszelőn lereszelem, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. A hagymákat az olajon üvegesre pirítom, rádobom a szárított tárkonyt, összekeverem, beleteszem a tököt, fűszerezem sóval és borssal. Kb. 10 perc alatt majdnem puhára párolom. Végül belekeverem a joghurtot és az ecetet. A kész főzeléket apróra vágott vagy szárított petrezselyemmel megszórva tálalom. Tanácsok: Akik nem szeretik kaprosan a tökfőzléket, érdemes kipróbálniuk


Kategória: Főzelékek receptjei


A tárkonyos tökfőzelék joghurttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook