Mézes-diós csirkemell recept
90 perc
A Mézes-diós csirkemell hozzávalói:
1 csirkemell
5 deka vaj
1 teáskanálnyi balzsamecet
1-2 evőkanálnyi méz
1,5 deci tejszín
10 deka dió
olívaolaj
só
frissen őrölt bors
A Mézes-diós csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellfilét kettévágom és egy kicsit kikloffolom. Mindkét oldalát megsózom, megborsozom. Aztán egy serpenyőbe olívaolajat öntök és jól felforrósítom. Mikor már kellően meleg, beleteszem a hússzeleteket és fél-fél percig mindkét oldalán megpirítom. Ha már szép aranybarna a hús mindkét oldala, takarékra fordítom alattuk a lángot és kb. 5 deka vajat pottyantok hozzájuk. Végül oldalanként 3-4 perc alatt készre sütöm a csirkeszeleteket. A megsült hússzeleteket félre teszem egy tányérra. A serpenyőbe öntök 1 teáskanálnyi balzsamecetet, amivel feloldom a húspörcöket, aztán hozzáöntök 1-2 evőkanálnyi mézet. Szép lassan megkaramellizálom, aztán hozzáöntök 1,5 deci tejszínt is és szépen összeforralom az egészet. Tekerek bele egy kis borsot is. Majd fogom és az előre illatosra pirított diót mozsárban durvára töröm, majd ezt is a vajas-mézes mártásba szórom. Kb. 3 perc alatt jól összeforr a mártásom is és nincs más hátra, minthogy tálaláskor a csirkeszeletekre csorgassam ezt az isteni öntetet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tlia, 2008. jan. 10. 15:28
A mézes-diós csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.