Párizsi saláta recept
60 perc
A Párizsi saláta hozzávalói:
1 1/2 kg apró burgonya,
12 db tojás
1 üveg csemege uborka
50dkg szeletelt párizsi (általában sertés)
1 1/2 doboz nagy majonéz
4-5 evőkanál mustár
2 pohár nagy tejföl
olivaolaj
1 dl félédes fehér bor
A Párizsi saláta elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, a tojásokat is, közben felszeleteljük vékony apró csíkokra a párizsit, az uborkát, majd a megfőtt és kihűlt kruplit és tojásokat kockára vágjuk lazán, de jól összekeverjük. A majonézből, mustárból, tejfölből, olivából, és a borból savanykás mártást keverünk és ráöntjük. Jól összekeverjük és nagyon lehűtjük. (általában előzőnap készítem el, hogy az izek jól összeérjenek)
Másnaposság ellen nagyon jó!!!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: tlia, 2008. jan. 10. 15:35
A párizsi saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.