Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Párizsi saláta recept

Párizsi saláta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Párizsi saláta hozzávalói:
1 1/2 kg apró burgonya,
12 db tojás
1 üveg csemege uborka
50dkg szeletelt párizsi (általában sertés)
1 1/2 doboz nagy majonéz
4-5 evőkanál mustár
2 pohár nagy tejföl
olivaolaj
1 dl félédes fehér bor


A Párizsi saláta elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, a tojásokat is, közben felszeleteljük vékony apró csíkokra a párizsit, az uborkát, majd a megfőtt és kihűlt kruplit és tojásokat kockára vágjuk lazán, de jól összekeverjük. A majonézből, mustárból, tejfölből, olivából, és a borból savanykás mártást keverünk és ráöntjük. Jól összekeverjük és nagyon lehűtjük. (általában előzőnap készítem el, hogy az izek jól összeérjenek)

Másnaposság ellen nagyon jó!!!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A párizsi saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook