Sonkasaláta boros majonézmártással recept
A Sonkasaláta boros majonézmártással hozzávalói:30 dkg héjában főtt burgonya,
2 zöldalma,
4 közepes csemegeuborka,
1 nagy piros kaliforniai paprika,
só,
őrölt bors,
1 csokor petrezselyem,
1 dl száraz fehérbor,
3 dl majonéz,
15 dkg szeletelt húsos füstöltsonka
A Sonkasaláta boros majonézmártással elkészítési módja:
Hámozd meg a burgonyát és a héjas almával, uborkával és paprikával együtt vágd egyenletes hasábokra. Ízesítsd sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel, lazán keverd össze és tedd a hűtőbe. A fehérbort add a majonézhez, és habverővel keverd simára. A salátát halmozd tányérokra, locsold meg a boros mártással. A vékony sonkaszeleteket ízlésesen hajtogasd rá és petrezselyemmel szórd meg.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. ápr. 12. 19:42
A sonkasaláta boros majonézmártással elkészítési módja és hozzávalói.