Gombás szarvas-steak recept
A Gombás szarvas-steak hozzávalói:1 kg szarvasbélszín
25 dkg gomba
10 dkg szalonna
50 dkg vadcsont
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1,5 dl vörösbor
1 kávéskanál borókabogyó
Só, bors
2 dl húsleves
1 kávéskanál áfonyalekvár
A Gombás szarvas-steak elkészítési módja:
A szalonnát kockázd fel, pirítsd meg, majd tedd rá a vadcsontot, és pirítsd meg azt is. A zöldségeket szeleteld fel, a hagymát vágd apróra, majd az egészet keverd a csonthoz. Amikor megpirult, engedd fel a borral, fűszerezd meg, majd fedő alatt főzd egy órát. Szedd ki a csontokat, passzírozd át a zöldségeket, engedd fel a húslevessel, keverd bele a lakvárt, majd forrald el, hogy sűrűbb mártást kapj. A bélszínt darabold fel, sózd, borsozd, és süsd meg egy kevés zsiradékon a gombával együtt. A mártással leöntve, krokettel vagy pürével tálald.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. ápr. 11. 19:20
A gombás szarvas-steak elkészítési módja és hozzávalói.