Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Gombás szarvas-steak recept

Gombás szarvas-steak recept

A Gombás szarvas-steak hozzávalói:
1 kg szarvasbélszín
25 dkg gomba
10 dkg szalonna
50 dkg vadcsont
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1,5 dl vörösbor
1 kávéskanál borókabogyó
Só, bors
2 dl húsleves
1 kávéskanál áfonyalekvár


A Gombás szarvas-steak elkészítési módja:
A szalonnát kockázd fel, pirítsd meg, majd tedd rá a vadcsontot, és pirítsd meg azt is. A zöldségeket szeleteld fel, a hagymát vágd apróra, majd az egészet keverd a csonthoz. Amikor megpirult, engedd fel a borral, fűszerezd meg, majd fedő alatt főzd egy órát. Szedd ki a csontokat, passzírozd át a zöldségeket, engedd fel a húslevessel, keverd bele a lakvárt, majd forrald el, hogy sűrűbb mártást kapj. A bélszínt darabold fel, sózd, borsozd, és süsd meg egy kevés zsiradékon a gombával együtt. A mártással leöntve, krokettel vagy pürével tálald.


Kategória: Vadételek receptjei


A gombás szarvas-steak elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook