Mákparfait forró meggy soute-val recept


8 dl tejszín
15 dkg darált mák
5 dkg vaníliás cukor
25 dkg kristály cukor
30 dkg meggy
5 dkg szeletelt mandula
A Mákparfait forró meggy soute-val elkészítési módja:
A tejszínt egy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és 10 dkg kristály cukrot. habverővel, kemény habot készítünk, majd hozzá adjuk a mákot, óvatosan elkeverjük, majd formába tesszük, és lefagyasszuk. A maradék kristály cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a mandulát, picit átforgatjuk. Hozzáadjuk a meggyet is, és ha frissből csináljuk, akkor egy pici konyakot is. Átforraljuk, és kész is. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tlia, 2008. jan. 10. 15:58
A mákparfait forró meggy soute-val elkészítési módja és hozzávalói.