Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákparfait forró meggy soute-val recept

Mákparfait forró meggy soute-val recept

Elkészítési idő 50 perc

A Mákparfait forró meggy soute-val hozzávalói:
8 dl tejszín
15 dkg darált mák
5 dkg vaníliás cukor
25 dkg kristály cukor
30 dkg meggy
5 dkg szeletelt mandula


A Mákparfait forró meggy soute-val elkészítési módja:
A tejszínt egy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és 10 dkg kristály cukrot. habverővel, kemény habot készítünk, majd hozzá adjuk a mákot, óvatosan elkeverjük, majd formába tesszük, és lefagyasszuk. A maradék kristály cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a mandulát, picit átforgatjuk. Hozzáadjuk a meggyet is, és ha frissből csináljuk, akkor egy pici konyakot is. Átforraljuk, és kész is. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákparfait forró meggy soute-val elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook