Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés habrúd recept

Csokoládés habrúd recept

A Csokoládés habrúd hozzávalói:
4 tojásfehérje
csipetnyi só
20 dkg kristálycukor
10 dkg étcsoki
2 ek. kakaópor
20 dkg darált dió
12 dkg ét tortabevonó


A Csokoládés habrúd elkészítési módja:
A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszórjuk a cukrot. A finomra lereszelt étcsokit a kakaóporral és a darált dió felével együtt apránként a tojáshabba forgatjuk. A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe csíkokat nyomunk, és előmelegített sütőben, 160 fokon 15-20 percig sütjük. (akkor kész, ha a habrúd a sütőpapírtól könnyen leválasztható) A sütőből kivéve hűlni hagyjuk. A rudak egyik végét vízfürdőben megolvasztott csokiba mártjuk, majd a maradék darált dióba forgatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés habrúd elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook