Mandulás csokis kocka recept
A Mandulás csokis kocka hozzávalói:10-10 dkg tej és étcsoki
25 dkg vaj
15 dkg + 60 darab hámozott mandula
15 dkg mogyoró
8 tojás
45 dkg kristálycukor
só
2 zacsi vaníliás cukor
35 dkg liszt
1 zacsi sütőpor
8 dkg sárgabaracklekvár
2 ek. porcukor
A Mandulás csokis kocka elkészítési módja:
Lábaskában a durvára felaprított kétféle csokit a vajjal együtt alacsony hőfokon megolvasztjuk. Keverőtálba öntjük és hagyjuk kihűlni. Közben 15 dkg mandulát a mogyoróval együtt durvára felaprítjuk. A tojásokat a cukorral, csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a vajas keverékbe dolgozzuk. Beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd beleforgatjuk a felaprított mandulát és mogyorót. Margarinnal vastagon kikent tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 percig sütjük. Rácsra szerdve hűlni hagyjuk. 60 szem mandulát az átpaszírozott lekvárba forgatjuk. A porcukorral meghintett tésztát 60 kockára vágjuk, és egy-egy szem mandulával díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kicsivuk, 2008. jan. 8. 09:36
A mandulás csokis kocka elkészítési módja és hozzávalói.