Bécsi almatorta2 recept
60 perc
A Bécsi almatorta2 hozzávalói:
Tészta:
20 dkg liszt
1 tojás
1 tk. sütőpor
12,5 dkg margarin
Töltelék: 6-7 db alma
Öntet:
15 dkg margarin
12,5 dkg cukor
1 tojás
1 citrom héja
250 ml tejszín
10 dkg liszt
A Bécsi almatorta2 elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit ősszegyúrjuk és egy kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Az almát cikkekre vágjuk és a tésztára halmozzuk. Az öntethez a tejszínt keményre verjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a torta tetejére öntjük. A sütőben az alsó részre tesszük és 200 fokon 35-40 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rekag, 2008. jan. 8. 04:02
A bécsi almatorta2 elkészítési módja és hozzávalói.