Almás kosárkák omlós tésztából (6-8 darab) recept
Az Almás kosárkák omlós tésztából (6-8 darab) hozzávalói:21 dkg sima liszt
14 dkg vaj
7 dkg porcukor
egy csipetnyi só
egy kevés citromhéj
vaníliás cukor
Töltelék:
2,5 dl tej
1/2 csomag vaníliás pudingpor
8 dkg kristálycukor
1 evõkanál kakaópor
5 cl almabor
4 közepes, savanykás alma
egy fél citrom leve
egy csipetnyi fahéj
6 dkg sárgabaracklekvár
tojássárgája bekenni
mandulacsíkok meghinteni
Az Almás kosárkák omlós tésztából (6-8 darab) elkészítési módja:
-A lisztet és a porcukrot egy deszkára szitáljuk és egyenletesen rászórjuk a szétmorzsolt, hideg vajat. -Hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, majd mindezekbõl gyorsan sima tésztát gyúrunk -Alufóliába göngyöljük és 2 órán át pihentetjük a hûtõszekrényben. -A tejbõl, a kristálycukorból és a pudingporból a zacskón levõ elõírás szerint pudingot készítünk. Még forrón belekeverjük a kakaóport és az almabort -Hagyjuk kihûlni, majd szitán átnyomjuk -A tésztát belisztezett deszkán kb 4 mm vastagra nyújtjuk és akkora köröket szúrunk ki belõle, amekkorák a sütõformák. -Ezekkel a körökkel kibéleljük a formákat és megtöltjük kakaókrémmel -Az almát megmossuk, meghámozzuk, 4 felé vágjuk, kiszedjük a magházát, majd vékony gerzdekre vágjuk és ezeket rátesszük a kosárkák tetejére -Meglocsoljuk citromlével, meghintjük fahéjjal és mandulacsíkokkal. Végül a tészták szélét bekenjük felvert tojássárgájával és a süteményt elõmelegített sütõben, 200 ºC-on kb. 30 percig sütjük -Egy kicsit hagyjuk hûlni, bekenjük felforrósított lekvárral és hagyjuk teljesen kihûlni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 19d3364658, 2007. szept. 16. 11:57
Az almás kosárkák omlós tésztából (6-8 darab) elkészítési módja és hozzávalói.