Girardi-rostélyos pikáns mártással (4 adag) recept
A Girardi-rostélyos pikáns mártással (4 adag) hozzávalói:4 szelet jó porhanyós rostélyos
só, bors
5 dkg olaj
egy nagy fej hagyma
10 dkg gépsonka
15 dkg sampinyon gomba
1/2 csokor petrezselyem
3 ajókafilé
3 kis ecetes uborka
egy evõkanál sûrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma
egy kevés majoránna
egy kevés fehérbor
1,5 dl marhahúsleves
A Girardi-rostélyos pikáns mártással (4 adag) elkészítési módja:
-A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk -A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk -A sonkát kisebb kockákra vágjuk -A gombát megtisztítjuk, megmossuk és finomra vágjuk -Az ajókát kivesszük az üvegbõl, lecsöpögtetjük és finomra vágjuk -Az uborkát finomra vagdaljuk -A rostélyost enyhén kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk, borsozzuk -Az olajat egy nagy serpenyõben felforrósítjuk és a rostélyos mindkét oldalát hirtelen átsütjük benne -Kivesszük a serpenyõbõl és melegen tartjuk -A maradék zsiradékról leöntjük a fölös zsírt majd világosra pirítjuk benne a hagymát és gombát -Hozzáadjuk a sonkát, az uborkát és ajókát, rövid ideig együtt pirítjuk tovább, majd felöntjük egy kevés fehérborral -Beletesszük a sûrített paradicsomot, a fokhagymát és majoránnát, felöntjük a húslevessel, végül beletesszük a petrezselymet is. -A mártást rövid ideig forraljuk, majd a rostélyoshoz adjuk. Ezután egészen kis lángon már csak rövid ideig hagyjuk a tûzön. -A húst a mártással egy tálon szépen elrendezzük, meghintjük vágott petrezselyemmel.
Köretnek vajba forgatott fõtt tésztát szoktunk itthon készíteni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 19d3364658, 2007. szept. 15. 14:07
A girardi-rostélyos pikáns mártással (4 adag) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.