Zöldborsós szűzpecsenye recept
35 perc
502kc
A Zöldborsós szűzpecsenye hozzávalói:
60 dkg szűzpecsenye
1,5 kiskanál só
1-1 mokkáskanál őrölt bors
és cukor
4 evőkanál olaj
2 dkg vaj
40 dkg frissen kifejtett zöldborsó
1 nagy csokor petrezselyem
A Zöldborsós szűzpecsenye elkészítési módja:
A szűzpecsenyét megtisztítjuk, az-az a tetején végighúzódó vékony fehér hártyáját lefejtjük. Ezután ujjnyi érmékre vágjuk, kissé kiverjük, széleit beirdaljuk, nehogy sütés közben a pecsenye összeugorjon. Ezután 1 kiskanál sóval, a borssal és leheletnyi cukorral behintjük, majd a forró olajban oldalanként 2-3 percig sütjük, lecsöpögtetjük és félretesszük. A vajat visszamaradó zsírjába dobjuk, és amint fölolvadt, a borsót beleöntjük. Megsózzuk és lefödve, kis lángon, saját levében kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Közben, ha szükséges, egy kevés vizet is önthetünk alá, nehogy odakapjon. Végül a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, és az elősütött húsokat belerakjuk, hogy jól átforrósodjanak, de különösebben párolni már nem kell. Párolt rizs illik hozzá köretnek.
jo étvágyat
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: shold, 2007. szept. 15. 12:55
A zöldborsós szűzpecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.