Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldborsós szűzpecsenye recept

Zöldborsós szűzpecsenye recept

Elkészítési idő 35 perc

Kalória 502kc

A Zöldborsós szűzpecsenye hozzávalói:
60 dkg szűzpecsenye
1,5 kiskanál só
1-1 mokkáskanál őrölt bors
és cukor
4 evőkanál olaj
2 dkg vaj
40 dkg frissen kifejtett zöldborsó
1 nagy csokor petrezselyem


A Zöldborsós szűzpecsenye elkészítési módja:
A szűzpecsenyét megtisztítjuk, az-az a tetején végighúzódó vékony fehér hártyáját lefejtjük. Ezután ujjnyi érmékre vágjuk, kissé kiverjük, széleit beirdaljuk, nehogy sütés közben a pecsenye összeugorjon. Ezután 1 kiskanál sóval, a borssal és leheletnyi cukorral behintjük, majd a forró olajban oldalanként 2-3 percig sütjük, lecsöpögtetjük és félretesszük. A vajat visszamaradó zsírjába dobjuk, és amint fölolvadt, a borsót beleöntjük. Megsózzuk és lefödve, kis lángon, saját levében kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Közben, ha szükséges, egy kevés vizet is önthetünk alá, nehogy odakapjon. Végül a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, és az elősütött húsokat belerakjuk, hogy jól átforrósodjanak, de különösebben párolni már nem kell. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

jo étvágyat


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldborsós szűzpecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook