Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldborsós zúzapörkölt recept

Zöldborsós zúzapörkölt recept

Elkészítési idő 2 perc

A Zöldborsós zúzapörkölt hozzávalói:
80 dkg csirke-, pulyka-
vagy libazúza
2 közepes vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál édes-nemes
pirospaprika, 1 kiskanál só
2-2 paprika és paradicsom
1 mokkáskanál csípős paprikakrém
30 dkg frissen kifejtett zöldborsó


A Zöldborsós zúzapörkölt elkészítési módja:
A zúza tisztításával kezdjük: ehhez egyenként félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, a benne lévő szívós hártyát lehúzzuk. Megmossuk, és 2 centis darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon kevergetve üvegesre sütjük. A zúzát beledobjuk, néhány percig tovább pirítjuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés (1,5 deci) vizet aláöntünk, megsózzuk, az apróra vágott paradicsomot és paprikát beleszórjuk, a paprikakrémmel tüzesítjük, és lefödve kis lángon párolni kezdjük. A zúza fajtájától függően minimum 1,5 óra alatt puhul meg. Előfordulhat, hogy leve időközben túlságosan besűrűsödik, ilyenkor mindig öntsünk alá egy kevés vizet, nehogy leégjen. Amikor már szinte teljesen puha, a zöldborsót hozzáadjuk, és így, együtt főzzük készre. Galuska esetleg sós burgonya illik hozzá köretnek.

jo étvágyat


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldborsós zúzapörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook