Sült sajtos gombóc recept
A Sült sajtos gombóc hozzávalói:* 30-40 dkg burgonya
* 4 dkg vaj
* 3 tojás
* 15 dkg reszelt sajt
* olaj a sütéshez
A Sült sajtos gombóc elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd héját lehúzzuk és áttörjük. Összekeverjük a vajat, a tojások sárgáját, a lereszelt sajtot és hozzáadjuk a burgonyához. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és belekeverjük a burgonyás masszába. Kézzel lapos gombócokat formálunk és forró olajban kisütjük. Mártásos húsokhoz vagy főzelékhez kínáljuk.
jo fözést
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: shold, 2007. szept. 17. 12:34
A sült sajtos gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.