Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rakott szárnyas színes lisztbe forgatva recept

Rakott szárnyas színes lisztbe forgatva recept

A Rakott szárnyas színes lisztbe forgatva hozzávalói:
kb. 6 db csirke- vagy pulykamell
12 db közepes burgonya
vöröshagyma

bors
őrölt kömény
fokhagyma
szerecsendió
majoránna
rétesliszt
fűszerpaprika
bacon
1,5 dl tejszín
2 dl tejföl
olaj


A Rakott szárnyas színes lisztbe forgatva elkészítési módja:
A csirke- v. pulykamelleket 1 centi vastagságúra szelem. Jénai tálat kirakok szalonnával, ráteszem a karikára vágott burgonya felét. Majd beforgatjuk a húsokat rétesliszt, fűszerpaprika, só, bors, majoránna, zúzott fokhagyma (ízlés szerint), szerecsendió, őrölt kömény keverékébe. Fontos, hogy a liszt szép színes legyen a pirospaprikától és a borstól, és így beborítjuk vele a burgonyát, majd a hússzeletekre sok hagymakarikát teszünk. Ismét jön a burgonya. Végül a tejfölt tejszínnel és egy kanál olajjal jól kikeverünk, és egyenletesen ráöntjük a tetejére. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben közepes lángon 1,5 órát sütjük. Amikor megpuhult, levesszük róla az alufóliát, és reszelt sajttal megszórjuk, majd még úgy 10 percig pirítjuk.

Sütéssel együtt több, mint másfél óra! Amúgy az
előkészítés úgy 15 perc. Célszerű a burgonyát is besózni, mindkét réteget.


Kategória: Húsételek receptjei


A rakott szárnyas színes lisztbe forgatva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook