Házi felvágott diós burokban recept
A Házi felvágott diós burokban hozzávalói:50 dkg darált disznóhús
15 dkg füstölt szalonna
5 dkg kaliforniai paprika apróra vágva
só
bors
5 gerezd fokhagyma
10 dkg őrölt dió
A Házi felvágott diós burokban elkészítési módja:
Egy keverőtálba beleteszem a darált húst, a füstölt szalonnát egy deszkán kockákra vágom, s így adom hozzá a darált húshoz. A fokhagyma gerezdeket meghámozom és belereszelem a sajtreszelővel, beledobom a kockákra vágott paprikát, sózom, borsozom ízlés szerint és jól összegyúrom. Ezután beleteszem 30 percre a fagyasztóba. Nagyon jól formálható massza lesz így belőle. Amikor letelt az idő, akkor kivesszük a húsmasszát, s egy deszkára borítjuk és kétfelé osztjuk. Elővesszük az alufóliát és ebbe csomagoljuk, vagyis két henger alakú csomagot készítünk. Jó szorosan tekerjük az alufóliát legalább háromszor körbe a massza körül, majd a végeit összesodorva beletesszük egy nagyobb lábas hideg vízbe, és fedő alatt takarékon, a legkisebb lángon kb. 3 órát tartjuk. A víznek nem szabad forrnia. Ezután levesszük a tűzről és hideg helyre tesszük, de nem szedjük ki, hanem így tartjuk, amíg teljesen kihűl. Ha a felvágott kihűlt, kivesszük a vízből, kicsomagoljuk, belehempergetjük az őrölt dióba és a hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. jan. 9. 13:58
A házi felvágott diós burokban elkészítési módja és hozzávalói.