Grillezett bolognai burgonyacsónakok recept
A Grillezett bolognai burgonyacsónakok hozzávalói:1-2 dl tej
50 dkg darált pulykamell
2 db közepes fej vöröshagyma
1 csipet só ízlés szerint
1 csipet bors ízlés szerint
1 csipet oregánó ízlés szerint
1 csipet bazsalikom ízlés szerint
1 csipet kakukkfű ízlés szerint
1 csipet szerecsendió ízlés szerint
3 db gerezd fokhagyma
50 dkg paradicsompüré
9 db közepes burgonya
20-25 dkg trappista sajt
1,75 dl tejföl
A Grillezett bolognai burgonyacsónakok elkészítési módja:
Vegyünk 9 db közepes méretű burgonyát. A héját mindnek jól megmosva tegyük fel főni. A pulykamellet ledaráljuk. 2 közepes fej hagymát felaprítunk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, oregánóval, bazsalikommal, késhegynyi szerecsendióval és pici kakukkfűvel ízesítjük, 3 gerezd fokhagymát is rádobunk felaprítva, majd rálocsoljuk a sűrített paradicsomot és öntünk hozzá kb. 1 dl tejet. Addig főzzük, míg a hús megpuhul. Amikor a krumplik már puhácskák, de nem teljesen (nehogy szétessenek), akkor leszedegetjük a héjukat és félbevágjuk őket. Egy tepsire sütőpapírt teszünk, majd a burgonyák közepét kikapargatva felsorakoztatjuk őket a tepsin. Érdemes a krumplicsónakok alját kicsit leegyenesíteni, hogy megálljanak! Megsózzuk kissé a belsejüket, vagy ízesíthetjük borssal, majd belekanalazzuk a mártást. A tetejükre 1-1 szelet trappista sajtot rakunk, és betoljuk a sütőbe, míg a sajt szépen megpirul a tetején. Én 200 fokon sütöttem, míg megolvadt, aztán 3-as grill fokozaton rápirítottam kissé.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. ápr. 1. 12:30
A grillezett bolognai burgonyacsónakok elkészítési módja és hozzávalói.