Palóc gulyás recept
A Palóc gulyás hozzávalói:60 dkg birkalapocka
20 dkg zöldbab
20 dkg burgonya
5 dkg füstöltszalonna
4 dkg zsir
4 dkg liszt
2 dl tejfől
1 vöröshagyma
1 kk füszerpaprika
só bors
A Palóc gulyás elkészítési módja:
A szalonnát kockára vágjuk és a hagymát finomra megpiritjuk, az apróra darabolt húst rádobjuk sózzuk, borsozzuk és rövid lével felengedjük, félpuhára főzzük, majd a zölbabot és a kockára vágott burgonyát is hozzá adjuk, ha készre megfőtt. A zsirból és lisztből rántást készitünk fokhagymával,majd tejfőlt is belekeverjük, és jól felforraljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. márc. 31. 20:32
A palóc gulyás elkészítési módja és hozzávalói.