Spenótos túrógombóc tejfölösen recept
A Spenótos túrógombóc tejfölösen hozzávalói:50 dkg friss spenót
50 dkg túró
3-4 evőkanál búzadara
1 tojás
1-2 evőkanál parmezán jellegű sajt
só
liszt
A tálaláshoz:
tejföl
medvehagyma
A Spenótos túrógombóc tejfölösen elkészítési módja:
A spenótot alaposan megmossuk, majd lobogó bő vízben néhány percig főzzük, és hideg vízben hirtelen lehűtjük. Így megmarad a spenót friss zöld színe. A spentóból a vizet kinyomkodjuk, de nem öntjük el, hanem ezt a levet egy későbbi levesfőzés során felhasználjuk, mert ez nagyon finom. A spenótot ezután aprítjuk vagy pürésítjük. Közben a túrót áttörjük villával vagy egy szitán keresztül, hozzáadjuk a búzadarát, a parmezánt, a sót, a tojást és a spenótot. Pihentejük legalább fél órát, hogy a búzadara megszívja magát. Ezután kis gombócokat formálunk, megforgatjuk lisztben, és lobogó vízben kifőzzük. Ez akár lehet a spenót főző vagy hűtő vize is. Tejföllel és (ha épp szezonja van) medvehagymával tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. márc. 31. 11:04
A spenótos túrógombóc tejfölösen elkészítési módja és hozzávalói.