Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Spenótos túrógombóc tejfölösen recept

Spenótos túrógombóc tejfölösen recept

A Spenótos túrógombóc tejfölösen hozzávalói:
50 dkg friss spenót
50 dkg túró
3-4 evőkanál búzadara
1 tojás
1-2 evőkanál parmezán jellegű sajt

liszt
A tálaláshoz:
tejföl
medvehagyma


A Spenótos túrógombóc tejfölösen elkészítési módja:
A spenótot alaposan megmossuk, majd lobogó bő vízben néhány percig főzzük, és hideg vízben hirtelen lehűtjük. Így megmarad a spenót friss zöld színe. A spentóból a vizet kinyomkodjuk, de nem öntjük el, hanem ezt a levet egy későbbi levesfőzés során felhasználjuk, mert ez nagyon finom. A spenótot ezután aprítjuk vagy pürésítjük. Közben a túrót áttörjük villával vagy egy szitán keresztül, hozzáadjuk a búzadarát, a parmezánt, a sót, a tojást és a spenótot. Pihentejük legalább fél órát, hogy a búzadara megszívja magát. Ezután kis gombócokat formálunk, megforgatjuk lisztben, és lobogó vízben kifőzzük. Ez akár lehet a spenót főző vagy hűtő vize is. Tejföllel és (ha épp szezonja van) medvehagymával tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A spenótos túrógombóc tejfölösen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook