Ayam rica-rica (indonéz fűszeres csirke) recept

1 kg csirkehús (lehet comb, szárny, tetszés szerint választható)
1 db lilahagyma
1 cm kurkuma (1 teáskanál kurkumapor)
1 szál ázsiai citromfű
3 db limelevél
2 db paradicsom
2 szál újhagyma
2 db csilipaprika
só
ét olaj
Az Ayam rica-rica (indonéz fűszeres csirke) elkészítési módja:
A megtisztított csirkehúst félig átsütjük, majd kivéve az olajból félretesszük, és elkészítjük a fűszerezését. A lilahagymát, újhagymát és a paradicsomot apróra feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a kurkumát, a limelevelet, az ázsiai citromfüvet, a csilipaprikát, és a sóval összedaráljuk. Ezt a fűszerkeveréket összesütjük kevés étolajban, majd hozzáadjuk a félkész csirkehúst. Így sütjük, míg a csirkehús teljesen át nem sül. Az elkészült csirkehúst kivesszük, tányérra helyezzük, majd leöntjük a maradék fűszeres raguval. Rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. márc. 28. 05:58
Az ayam rica-rica (indonéz fűszeres csirke) elkészítési módja és hozzávalói.