Rozmaringos kacsacomb csirkemájraguval és medvehagymás gnocchival recept
A Rozmaringos kacsacomb csirkemájraguval és medvehagymás gnocchival hozzávalói:2 főre:
A sült kacsához:
4 kisebb kacsacomb
2 ágacska rozmaring
só
bors
A gombás csirkemájraguhoz:
20 dkg (barna) csiperke
15 dkg csirkemáj
2 dl tejszín
10 dkg füstölt krémsajt
5 dkg vaj
só
bors
kakukkfű
fehérbors
A gnocchihoz:
40 dkg krumpli
20 dkg liszt
1 tojás
só
A medvehagymás olajhoz:
5 dkg medvehagyma
1,5 dl olívaolaj
csipet só
A Rozmaringos kacsacomb csirkemájraguval és medvehagymás gnocchival elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. A kacsacombok mindkét oldalát bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal. Felforrósítunk egy serpenyőt, és a kacsacombok bőrös felét 3-4 percig belefektetjük (nagyon sisteregni fog!), míg enyhén barnás színt kap a bőr, és kisül belőle egy halom zsír. Ekkor immár bőrös felével felfelé egy tepsibe fektetjük őket, beledobjuk a rozmaringágacskákat, aláöntünk kb. 1 cm-nyi vizet, lefedjük alufóliával. Mehet a sütőbe kb. 2 órára, míg megpuhul a hús. Mikor már majdnem kész, levesszük a fóliát, és pirosra sütjük a tetejét. Ekkor gyorsan elkészítjük a medvehagymás olajat: egy mixerbe tesszük a hozzávalókat, összeturmixoljuk, hogy azért látsszanak a darabok, kis üvegbe tesszük. A gombákat felszeleteljük, külön a tönkjét és a kalapját. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, először a tönkdarabkákat dobjuk rá, majd 3 perc múlva a többit is. Sózzuk, borsozzuk. Fűszerezzük fél kávéskanál kakukkfűvel és fél mokkáskanál fehérborssal. Zsírjára sütjük, majd beleöntjük a tejszínt és hozzáadju a krémsajtot. Alacsony lángon picit besűrítjük. Addig a májat falatnyi darabokra vágjuk, egy másik serpenyőbe kanalazunk a kacsa zsírjából 2 evőkanállal. Megsütjük rajta a májat, hogy a belseje még szép rózsaszín legyen. Ekkor átmerjük a darabkákat a szószba, és 2 percig együtt rotyogtatjuk őket. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózunk. A gnocchihoz megfőzzük a krumplit, összetörjük, kihűtjük. Hozzáöntjük a lisztet, a tojást, sót, összegyúrjuk. Vizet forralunk. Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastag hengereket sodrunk, késsel 1 cm-es darabokra vágjuk. Lisztezett villával benyomjuk az oldalukat, majd a forrásban levő vízbe szórjuk őket. Mikor feljöttek, 1 perc, és ki lehet szedni szűrőkanállal. Egy üvegtálba 2 evőkanál medvehagymás olajat teszünk, és a kihalászott gnocchikat ebbe forgatjuk. Tálaláskor a kacsacomb mellé merjük a ragut, mellé a gnocchit, petrezselyemmel és a medvehagymás olajjal díszítjük a tányért.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. márc. 24. 12:10
A rozmaringos kacsacomb csirkemájraguval és medvehagymás gnocchival elkészítési módja és hozzávalói.