Cukkini-fánk recept

3 közepes cukkini
10 dkg feta sajt
2 fej vöröshagyma
3 evôkanál kapor
3 evőkanál petrezselyem
4 evőkanál liszt
3 tojás
olívaolaj
só
bors
A Cukkini-fánk elkészítési módja:
A nagyon finomra vágott hagymákat 1 evôkanál olajban megpirítjuk. A cukkiniket lereszeljük, és kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a pirított hagymához, és nagy lángon, állandóan kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk, majd félretesszük. Simára keverjük az elmorzsolt fetát, a kaprot, a petrezselymet, a lisztet meg a tojást, és ízlés szerint sózzuk. (Elôbb kóstoljuk meg, mert a feta nagyon sós!) Hozzáadjuk a lehűlt cukkinis masszát, és alaposan összekeverjük. Serpenyôben olajat forrósítunk, és a kanállal kiszaggatott fánkok minden oldalát aranybarnára sütjük benne. A cukkini-fánkocskák elég könnyen szétesnek, ezért várjuk meg, amíg az egyik felük keményre sül, és csak akkor fordítsuk meg.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. márc. 19. 17:39
A cukkini-fánk elkészítési módja és hozzávalói.